Stiri: Companii

22 milioane de tranzacţii procesate în 2013 de Netopia mobilPay

14.01.2014

Netopia mobilPay a procesat în 2013 peste 2,2 milioane de tranzacţii online cu cardul. Valoarea totală a acestora a ajuns la 76 de milioane de euro, în timp ce tranzacţia media s-a situat în jurul sumei de 37 de euro. Din totalul tranzacţiilor, Netopia mobilPay a procesat peste o treime din numărul acestora de anul trecut.

„Suntem mulţumiţi de rezultatele înregistrate în 2013 şi de faptul că peste o treime dintre plăţile online cu cardul efectuate în România sunt procesate de Netopia mobilPay. Pe parcusul anului trecut, am procesat plăţi online record, ce au depăşit chiar şi 7.000 de euro pentru o singură tranzacţie, ceea ce dovedeste ca românii au înţeles că plăţile online sunt sigure, indiferent de sumele plătite”, a declarat Antonio Eram, CEO şi fondator Netopia mobilPay.

În acest an, potrivit estimărilor companiei, piaţa de plăţi online cu cardul va creşte cu peste 20%, la aproximativ 8,5 milioane de tranzacţii. Ca valoare, piaţa va ajunge la 350-370 de milioane de euro.

Anul trecut s-a înregistrat o creştere a numărului celor care au efectuat pentru prima dată plăţi cu cardul. Astfel, aproape jumătate dintre cardurile utilizate vreodată în mobilPay sunt folosite pentru prima dată în 2013.

Tot pe parcului lui 2014, procesatorului de plăţi online i s-au alăturat peste 700 comercianţi noi. Aceştia provin din domenii precum turism, servicii sau utilităţi. Mai mult, Netopia mobilPay a lansat mai multe parteneriate pe piaţa locală, printre care cel cu Credit Europe Bank, prin intermediul căruia clienţii partenerilor mobilPay au posibilitatea de a plăti în rate pentru cumpărături, prin Card Avantaj.