Stiri: Finante

Salarii turism 2022.

23 de restaurante, suspecte de evaziune fiscală

27.09.2016

Polițiștii specializați în investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au declanșat o acțiune de verificare a 15 societăți comerciale, care administrează 23 de restaurante și săli de evenimente festive de pe raza întregului județ.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 — 2016, cele 15 societăți comerciale nu ar fi înregistrat în totalitate, în evidența contabilă, veniturile obținute din organizarea de evenimente cu circuit închis (nunți, botezuri, petreceri private).

În cauză există suspiciuni cu privire la comiterea infracțiunii de evaziune fiscală prin omisiunea, în tot sau în parte, a evidențierii în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Per total, 23 de persoane au fost aduse la audieri iar până la acest moment al anchetei, prejudiciul încă nu a fost stabilit.

La acțiune au participat 105 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, precum și jandarmi din cadrul I.J.J Mureș și de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Regele Ferdinand Tg-Mureș.