Stiri: Sanatate

25 milioane euro, pentru achiziţia de angiografe pentru spitale

13.08.2014

Ministerul Fondurilor Europene a anunţat Ministerul Sănătăţii (MS) că, începând de ieri, se află în consultare publică documentele necesare pentru iniţierea unei competiții în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE), axa prioritară 2, pentru acordarea de fonduri în valoare de 25 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare – dezvoltare existente şi crearea de noi infrastructuri: laboratoare, centre de cercetare, a anunţat astăzi MS, într-un comunicat de presă.

Competiția va fi lansată la sfârșitul lunii august 2014 de către Organismul Intermediar pentru Cercetare din cadrul POS CCE.

Obiectivul competiţiei este acela de achiziționare de angiografe prin proiect în vederea efectuării de cercetări în domeniul/ domeniile de interes național identificate pentru această competiție, cu scopul diagnosticării unor leziuni cu potențial evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne.

„Mulţumesc domnului ministru Teodorovici pentru că, încă de la început ne-a sprijinit în demersul nostru de a identifica fonduri pentru deyvoltarea cercetării şi a infrastructurii sistemului medical. Vrem ca pacienţii din România să beneficieze de  acces la cele mai noi tehnologii în domeniul medical. Beneficiari vor fi în primul rând pacienţii, iar rezultatul proiectului va fi acela că vom reuşi să salvam vieţi”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Categoriile de solicitanţi elibigibli sunt instituțiile publice sau de drept public de interes național cu activitate de cercetare în domeniul sănătății. Solicitanții trebuie să respecte definiţia organizaţiilor de cercetare conform Cadrului Comunitar de ajutor de stat pentru cercetare, dezvoltare și inovare (C198/2014).