Stiri: Companii

2,6 milioane tone de deșeuri, reciclate de Eco-Rom Ambalaje, în 10 ani de activitate

18.06.2014

Eco-Rom Ambalaje, organizație care preia de la agenţii economici obligațiile de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, a reciclat, în cei 10 ani de activitate, aproximativ 2,6 de milioane de tone de deșeuri de ambalaje. Astfel, organizația a contribuit la salvarea a 5,2 milioane de tone de resurse naturale (petrol, lemn, nisip, feldspat, minereu de fier, bauxită).

,,În anul 2004 am pornit un proiect extrem de ambițios pentru acea perioadă: crearea un sistem inedit de colectare separată și reciclare a deșeurilor de ambalaje în România. Acesta se bazează pe un parteneriat eficient între industria producătoare de bunuri ambalate, operatori de salubritate, colectori de deșeuri, reciclatori, autorități locale și cetățeni. Practic, am unit toți actorii implicați în sistemul de gestiune a deșeurilor pentru un deziderat comun: creșterea cantităților de deșeuri reciclate, astfel încât România să ajungă la nivelul celorlalte state europene” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Acest proiect a determinat ca domeniul gestiunii deșeurilor de ambalaje să fie unul la care România și-a îndeplinit, an de an, obiectivele asumate față de Uniunea Europeană ajungând, în prezent, la un procent de 55% reciclare din totalitatea deșeurilor de ambalaje puse pe piață la nivel național.

Astfel, Eco-Rom Ambalaje îndeplinește 72% din această obligație, conform celor mai recente date ale Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (2011).

,,Impactul Eco-Rom Ambalaje în România este semnificativ – suntem prima organizație de transfer de responsabilitate creată pentru a îndeplini obligațiile de reciclare ale industriei și primii care au pus la dispoziție românilor serviciile de colectare separată a deșeurilor de ambalaje. Suntem mândri și bucuroși că eforturile și inițiativele noastre din toți acești ani au avut și continuă să aibă rezultate. Fiecare investiție în dezvoltarea și consolidarea gestiunii deșeurilor de ambalaje, fiecare acțiune de conștientizare și educare a populației a determinat o schimbare de comportament la nivelul societății. De 10 ani contribuim la dezvoltarea spiritului civic și ecologist al românilor, iar aceasta este cea mai mare reușită a noastră. În prezent, 9 din 10 gospodării știu ce este colectarea separată și 3 din 10 chiar separă deșeurile de ambalaje” a adăugat Sorin Cristian Popescu.