27 milioane de lei, pentru modernizarea Spitalului Grigore Alexandrescu

07.09.2015

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a inaugurat vineri lucrările primului tronson al noii Unități de Primire Urgențe a Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu. Unitatea poate asigura toate tipurile de urgențe, de la urgențe minore la urgențe majore.

„Spitalul Grigore Alexandrescu este un centru de excelență în care se fac intervenții medicale la nivel european. Ca ministru vreau ca acest spital să poată oferi condițiile cele mai bune pentru tratarea celor care ajung aici, iar Unitatea de Primiri Urgențe de aici va fi una de top pentru toate tipurile de urgențe. Ministerul Sănătății va continua să sprijine toate spitalele care fac eforturi pentru modernizare”, a declarat ministrul Sănătății.

În lunile viitoare vor continua lucrările pentru finalizarea întregii clădiri. Valoarea estimată a lucrărilor de consolidare este de 27.113.040,80 lei.

„Spațiile permit, în etapa actuală, asigurarea asistenței medicale de urgență a peste 50.000 de copii anual, iar la finalizarea lucrărilor se va asigura asistenţă medicală de urgență pentru peste 100.000 de copii anual”, a precizat Acad. Dan Mircea Enescu , manager al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Pentru această unitate Ministerul Sănătății a alocat suma de 15.247,00 mii lei, iar spitalul poate aloca din suma totală 14.879.983,18 lei.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din ţara noastră, dat în folosinţă în anul 1886.

 

 

Citiți și despre: