Redeschiderea restaurantelor.

28 de restaurante, amendate de Protecţia Consumatorilor

30.05.2016

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 147.000 de lei mai multe unități de alimentație publică din București și județul Ilfov pentru lipsa unor documente sau nereguli referitoare la produsele folosite, în timp ce 185,5 kilograme de carne au fost retrase din circuitul consumului uman, a anunțat, vineri, instituția.

Comisarii ANPC au desfășurat în data de 25 mai o acțiune de verificare a respectării prevederilor legislației în vigoare privind protecția consumatorilor în unități de alimentație publică, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 147.000 lei și două avertismente. De asemenea, au fost dispuse măsuri de oprirea temporară a prestării serviciilor pentru trei dintre operatorii economici controlați, până la remedierea deficiențelor.

Au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman 185,5 kg de carne și produse din carne în valoare de 8.306 lei și 63 bucăți de lipii în valoare de 122 lei. Au fost oprite temporar de la comercializare 38 kg de carne și produse din carne în valoare de 1.145 lei și a prestărilor de servicii, precizeză ANPC.

ANPC publică și numele unor unități de alimentație publică în care au fost găsite nereguli: Cofetarie Franțuzească, Restaurant Beirut, Restaurant Zaitone, Restaurant Divan, Restaurant Picolo Mondo, Restaurant Vaca MUUU, Restaurant Yoshi, Restaurant Arăbesc Sis Kebab, mezze.ro—mâncare libaneză cu livrare la domiciliu, Restaurant Dines, Four Season, La Oriental, Tarboush restaurant, Sultan, Restaurant Marele Zid, Restaurant Templul Soarelui, Memos, Karamna, El Bacha, L’Incontro, Adress Fodd—restaurant cu specific turcesc, Tripoli—restaurant cu specific libanez, Restaurant No Name, Restaurant Coin Vert, Zen Sushi, Restaurant CHONG Quing, Restaurant Indian, Bozan Usta — Fast Food cu specific turcesc, Dristor Doner Fast Food, Restaurant Chineese Garden.

Principalele abateri constatate de inspectorii ANPC în urma controalelor efectuate au vizat utilizarea de materii prime și semipreparate cu data limită depășită; aprovizionarea de materii prime fără documente de proveniență; utilizarea de semipreparate supuse operațiunii de congelare, fără a avea autorizație în acest sens și fără a avea posibilitatea de a stabili data durabilității minimale; semipreparate și semifabricate în unitatea proprie, porționate, congelate în unitate fără a avea autorizație și care prezentau evidente modificări organoleptice (arsuri de congelare) și care nu aveau elementele de identificare sau documentele de proveniență; spații frigorifice care aveau un grad avansat de uzură și neigienizate; depozitarea ouălor la temperatura mediului ambiant; lipsa traducerilor în limba română a meniului și a afișului privind meniul zilnic, etc.

 

 

Citiți și despre: