29 milioane lei pentru Studiul de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Pitești

16.06.2015

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță că ieri a fost semnat contractul care are ca obiect „Revizuire/ Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Pitești”. Valoarea totală a contractului este de 29.075.308,91 Lei, fără TVA.

La ora actuală, deplasarea între localitățile Sibiu — Pitești se realizează în special pe drumul național DN 7, drumul european E 81, iar distanţa este de aproximativ 160 km, timpul minim de parcurs fiind de 2 ore și 30 minute.

Contractul va avea o durată de implementare de 17 luni și este împărțită astfel: 5 luni Elaborare Studiu de fezabilitate pentru Secțiunea 1 Sibiu-Boița și Secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești; 12 luni pentru Secțiunea 2 Boița-Racovița, Secțiunea 3 Racovița-Văleni, Secțiunea 4 Văleni-Curtea de Argeș și Secțiunea 6 DN 73C Tigveni-Râmnicu Vâlcea; 5 luni pentru Asistența Beneficiarului pentru lansarea și finalizarea licitațiilor de lucrări pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Contractul a fost atribuit prin procedura de licitație publică deschisă conform (OUG 34/ 2006) Asocierii Spa Ingegneria Europea SA Milanp Italia Sucursala Bucureşti – Tecnic Consulting Engineering România SRL, (Lider de Asociere – Spa Ingegneria Europea SA Milanp Italia Sucursala Bucureşti).

Finanțarea proiectului este asigurată din Fonduri de Coeziune (FC 85%) și Bugetul de Stat (GOR 15%).

„Așa după cum am promis, s-a semnat contractul de Revizuire/ Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Pitești. Am solicitat prestatorului să înceapă cu sectoarele mai puțin dificile, Loturile 1 și 5, astfel încât implementarea proiectului să se realizeze cât mai repede. În aceste condiții, lucrările efective la Autostrada Sibiu – Pitești ar putea începe în anul 2016. Acest proiect a fost identificat în Master Planul General de Transport ca fiind prioritate zero, astfel închizându-se Coridorul IV Pan European, Nădlac – Constanța”, a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Ștefan Neaga.

 

 

Citiți și despre: