Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul – 6,5 milioane de lei

26.11.2015

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare, ieri, patru mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din datele și probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiții, în perioada 2008 – 2015, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, au desfășurat activități economice fără a evidenția în totalitate în contabilitate veniturile realizate, prin folosirea unor case de marcat nefiscalizate.

În urma documentării activității infracționale a bănuiților a rezultat faptul că, în perioada menționată, aceștia au comercializat produse alimentare, carne și preparate din carne, în valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei, fără a le declara fiscal.

La domiciliile administratorilor societății și la punctele de lucru ale acesteia au fost identificate peste 500 de facturi fiscale și chitanțe de achiziție, peste 500 de role ale casei de marcat nefiscalizate folosite în activitatea infracțională precum și documente de evidență extracontabilă aferente perioadei menționate, în care sunt specificate cheltuielile și încasările zilnice.

De asemenea, o echipă a Direcției Sanitar Veterinare a dispus confiscarea a 116 kg de carne, precum și sancționarea contravențională și interdicția de a desfășura activități de comerț, pentru o perioadă nedeterminată.

 

 

Citiți și despre: