Stiri: Sanatate

Modernizarea infrastructurii de sanatate

30 ambulanţe, repartizate de Ministerul Sănătăţii

08.06.2015

Ministerul Sănătății a repartizat sâmbătă, la Cluj Napoca, un număr de 30 ambulante de tip B 4×4 către serviciile de ambulanță. Repartizarea ambulanțelor a fost realizată în urma analizei situației parcului auto și a activității fiecărui serviciu de ambulanță de către Comisia de Medicină de Urgență și Dezastre a Ministerului Sănătății.

“Performanța serviciilor de urgență prespitalicești este determinată nu numai de profesionalismul personalului medical de urgență, dar și de dotarea acestora. Este important pentru succesul intervențiilor ca ambulanțele să fie moderne și echipate corespunzător cu aparatura medicală necesară. Ambulanțele achiziționate de către Ministerul Sănătății  vor înlocui cele mai vechi mașini de la serviciile de ambulanță”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Au fost luate în considerare numărul de kilometri efectuați de fiecare ambulantă de tip B 4X4 din dotarea serviciilor de ambulanță. Au fost propuse pentru echipare județele care au în dotare cele mai multe ambulanțe cu peste 500.000 km parcurși.

Cele 30 ambulante de tip B 4×4 au fost repartizate către Serviciul de Ambulanță București Ilfov și către serviciile de ambulanță teritoriale din Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Botoșani, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Ialomița, Neamț, Tulcea, Teleorman, Vaslui, Vâlcea.