Calendar zile libere 2021

30 aprilie, declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern

12.04.2018

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat la începutul şedinţei de Guvern că ziua de 30 aprilie va fi declarată zi liberă. Conform Hotărârii de Guvern, ziua de 30 aprilie se declară zi liberă, astfel încât bugetarii să aibă patru zile libere în minivacanţa de 1 Mai.

“Data de 30 aprilie va fi zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, având în vedere că marţi 1 mai este zi nelucrătoare. Prevederile nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, iar pentru a recupera ziua de 30 aprilie, instituţiile publice vor opta fie pentru desfăşurarea activităţii în regim normal- sâmbătă 5 aprilie, fie pentru prelungirea timpului de lucru până în data de 11 mai, conform unei planificări stabilite”, a declarat Viorica Dăncilă.

Pentru ziua stabilită ca zi liberă, instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 5 mai 2018 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 11 mai 2018, potrivit planificărilor stabilite, se mai indică în Hotărârea de Guvern.

 

 

 

Citiți și despre: