Stiri: Companii

30 de ani de parteneriat JA Europe – Citi Fundation

11.07.2017

Junior Achievement (JA) Europe și Citi Foundation sărbătoresc 30 de ani de cooperare, continuând parteneriatul prin inițiativa „Pathways to Progress”, care are ca scop dezvoltarea competențelor profesionale și antreprenoriale în rândul tinerilor din statele europene. Astfel, cele două companii reînnoiesc un grant în valoare de 1,2 milioane de euro.

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de parteneriat, JA Europe și Citi Foundation au reînnoit un grant dedicat instruirii profesionale și antreprenoriale a tinerilor din 19 țări europene. Grantul, în valoare de 1,2 milioane de euro, se adresează activităților de instruire derulate de JA Compania în vederea dezvoltării competențelor profesionale și a spiritului antreprenorial în rândul elevilor de liceu.

În prima parte a anului 2017, Citi Foundation și-a extins la nivel global aria de aplicare a programului „Pathways to Progress“, investițiile în scopul dezvoltării competențelor necesare integrării pe piața muncii a 500.000 de tineri urmând să se ridice, pe parcursul următorilor trei ani, la suma de 100 de milioane de dolari

În plus, 300.000 de dolari din grant vor fi alocați unui nou proiect strategic – „Entrepreneurship Education Network“ (EE-HUB) – care se va implementa în șase țări din Europa Centrală și de Est (România, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria și Turcia). Primul Summit de Educație Antreprenorială se va desfășura în perioada 11-12 iulie, la Bruxelles și se va bucura de participarea Majestății Sale Regele Philippe al Belgiei, a reprezentanților din cadrul instituțiilor UE și ai unor ONG-uri, a băncii Citi și a numeroase alte companii, care se reunesc pentru a discuta despre viitorul educației antreprenoriale în rândul tinerilor din Europa.

„Citi Foundation face un salt major în domeniul educației antreprenoriale a tinerilor din aceste șase țări. O strategie coerentă de promovare sistematică a spiritului antreprenorial este esențială pentru dezvoltarea competențelor și cunoștințelor necesare creării de noi locuri de muncă pe o piață a muncii în continuă schimbare. Acest parteneriat va facilita colaborarea dintre instituțiile educaționale, reprezentanții mediului de afaceri, experții guvernamentali și cei din domeniul politicilor educaționale. Este unul dintre cele mai bune și mai durabile demersuri pe care le putem întreprinde pentru susținerea tinerilor”, a declarat Caroline Jenner, CEO JA Europe.

De asemenea, Rachael Barber, Head of Community Development, EMEA, Citi a adăugat că: „Parteneriatul nostru cu JA Europe reprezintă o componentă esențială a inițiativei «Pathways to Progress», prin care Citi investește 100 de milioane de dolari în educația antreprenorială a tinerilor. Studiile recente ale Citi Foundation privind desfășurarea programului «Pathways to Progress» converg asupra ideii că tinerii din întreaga lume au un spirit antreprenorial dezvoltat, șapte din zece (69%) gândindu-se să înceapă o afacere pe cont propriu. Prin urmare, Citi Foundation se angajează să sprijine tinerii care doresc să afle cum trebuie să procedeze pentru a întemeia și a face să funcționeze o afacere proprie, accentuând importanța unei gândiri antreprenoriale și oferindu-le abilitățile de care aceștia au nevoie pentru a pătrunde pe piața muncii. În plus, înființarea celor 6 =HUB-uri de Educatie Antreprenoriala va stimula transferul de bune practici și cunoștințe între guverne, ONG-uri și companii, în beneficiul unui număr cât mai mare de tineri”.