Stiri: Companii

30% din companiile private oferă angajaţilor prime de Paşte

14.04.2017

Iepurașul de Paşte se arată dispus să viziteze anul acesta o treime din firmele private, arată un studiu realizat de eJobs. În plus, 70% dintre companiile participante la studiu obișnuiesc să-și recompenseze angajații, în general, cu bani sau tichete cadou cu ocazia diferitelor evenimente sau a sărbătorilor (sărbătorile de iarnă, Paşte sau vacanţă), iar 33% dintre respondenți vor acorda în acest an angajaților prime de Paște.

Structura cadourilor pe care le primesc angajaţii în preajma Paştelui s-a diversificat foarte mult în ultimii ani. Pe lângă primele în bani, în ultimul timp companiile apelează şi la alte variante de recompensare, precum vouchere, cadouri, vacanţe sau zile libere suplimentare.

Două treimi dintre companiile care vor recompensa angajații cu ocazia sărbătorilor pascale din acest an (65%) acordă prime în bani, iar alți 35% dintre angajatori vor da angajaților tichete cadou. 12% dintre companiile respondente la sondaj, care au spus că vor oferi angajaților beneficii cu ocazia Paștelui, au în plan să le ofere acestora produse specifice acestei sărbători, în timp ce 6% vor acorda zile libere suplimentare. 3% dintre angajatori s-au gândit ca în acest an să ofere, de asemenea, cadouri copiilor angajaților și tot atâția au pregătit pentru angajați excursii sau vacanțe.

Potrivit eJobs, valoarea beneficiilor oferite cu ocazia Sărbătorilor Pascale este de sub 200 lei pentru fiecare angajat în cazul a 59% dintre companii, în timp ce 15% dintre acestea indică valori cuprinse între 200 și 500 de lei. Bani mai mulți – între 500 și 1.000 de lei – vor acorda 6% dintre companii, iar un procent de 12% vor oferi prime care depășesc pragul de 1.000 de lei pentru fiecare angajat.

În rândul companiilor care oferă beneficii extrasalariale angajaților pe tot parcursul anului, cele mai răspândite tipuri de beneficii sunt tichetele de masă (70%), asigurările medicale private (47%) și zile libere suplimentare (37%), mai arată sondajul eJobs. Dintre beneficiile mai puțin obișnuite, cele mai populare ar fi fructele / cafeaua oferite gratuit la birou (53%) și masajul de relaxare la birou (20%), urmate de cursurile de formare profesională plătite de companie (11%) sau asigurarea meselor de prânz (10%).