Stiri: Social

30 ianuarie 2023 - Ziua Internaţională a Non-violenţei în Şcoli.

30 ianuarie 2023 – Ziua Internaţională a Non-violenţei în Şcoli

25.01.2023

30 ianuarie 2023 – Ziua Internaţională a Non-violenţei în Şcoli. Ziua de 30 ianuarie reprezintă Ziua Internaţională a Non-violenţei în Şcoli, o zi menită să tragă un semnal de alarmă asupra unui fapt îngrijorător: şcoala reprezintă mediul în care violenţa şi bullying-ul sunt cel mai des întâlnite!

Copiii lasă de-o parte valorile morale

Din dorinţa de a-şi crea o identitate proprie şi neputând să-şi controleze individualismul, copiii lasă de-o parte valorile morale ale celor „7 ani de acasă” şi sfârşesc prin a aduce multă suferinţă celor din jur, atât prin vorbe, cât şi prin fapte. În acelaşi timp, există şi competiţia instinctuală pentru ierarhia în clasă şi cea educaţională, dar şi presiunea din exterior pe care copilul nu ştie să o gestioneze corect.

Asociaţia CONIL luptă împotriva discriminării şi a bulling-ului

Asociaţia CONIL luptă de mai bine de un deceniu împotriva discriminării şi a bullying-ului.

„Noi ne-am construit un „acasă” în care toţi copiii se simt în siguranţă, egali, iubiţi, susţinuţi! Încă de când trec pragul şcolii, grădiniţei sau a centrului educaţional, copiii învaţă să se ajute între ei, să se sprijine, să devină cei mai buni prieteni, exact ca într-o mare familie!”

30 ianuarie 2023 – Ziua Internaţională a Non-violenţei în Şcoli. Atelierul de împletit concepte

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Non-violenţei în Şcoli, elevii Centrului Educaţional CONIL vor participa la o activitate creativă: Atelierul de împletit concepte! Practic, elevii CONIL vor transforma un lucru negativ în speranţă şi bucurie!

Atelierul de împletit concepte este menit să răspundă unor întrebări esenţiale, cum ar fi:

– Cum să colaborezi şi să te adaptezi lucrului în echipă?

– Cum să faci să nu-i răneşti pe ceilalţi?

– Cum să reuşeşti să nu te simţi jignit la afirmaţiile celorlalţi?

– Cum reuşeşti să nu fii victima unei situaţii de bullying?

Alături de doamnele învăţător şi doamna psiholog Elena Neagu, elevii vor dezbate subiectele cheie ale unui comportament adecvat, vor înţelege mai bine modul în care trebuie să relaţioneze între ei şi vor stabili o conexiune profundă cu propriile lor emoţii, trăiri, gânduri.

Citește și Vouchere pentru rechizite 2022: 500 de lei pentru elevii din medii defavorizate