313 persoane, în vizorul ANAF. Acestea prezintă risc fiscal ridicat

10.08.2015

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va verifica, într-o primă etapă, 313 persoane fizice cu venituri mari care prezintă risc fiscal, cele mai multe dintre acestea provenind din municipiul București (31 persoane) și județele Ilfov (34) și Suceava (14).

Conform ANAF, programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal (PFRF) vizează verificarea veniturilor și a declarării acestora începând cu anul 2011, întrucât doar pentru acestea se poate aplica atât regula de impozitare a veniturilor a căror sursă nu a fost identificată, cât și procedura de verificare, conform normelor stabilite de legiuitor.

Pe următoarele locuri din punct de vedere al numărului persoanelor care vor fi verificate se situează județele Buzău și Tulcea, cu câte 10 persoane fizice controlate în fiecare județ, Constanța, Brăila, Galați, Brașov, Bihor, Cluj, câte 9 persoane fizice verificate, Vrancea, Vâlcea și Timiș, câte 8 persoane, Bacău, Prahova, câte 7 persoane, iar în Olt, Mureș, Maramureș, Mehedinți și Gorj câte 6 persoane.

Printre județele cu cele mai puține persoane verificate se numără Dâmbovița, Arad, Caraș-Severin, Bistrița-Năsăud, Covasna, cu câte trei persoane verificate în fiecare județ, în timp ce în Vaslui sunt supuse controlului doar două persoane.

Durata efectuării verificării fiscale este de maximum 6 luni, respectiv 12 luni în cazul în care sunt necesare informații din străinătate.

Un număr de 5.399 de contribuabili sunt vizați pentru prima serie de verificări fiind înființate opt servicii distincte de verificări fiscale dedicate acestui program pentru care au fost alocate 100 de posturi.

 

 

Citiți și despre: