Stiri: Social

Procesul cu familia Micula

328 de persoane au fost puse sub supraveghere judiciară, în ultima săptămână

15.06.2015

În perioada 5 – 12 iunie, la nivel național, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară față de 328 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligații în sarcina persoanelor față de care au fost dispuse.

Astfel, polițiștii desfășoară activități specifice față de 138 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și față de 190 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În ultima săptămână, la nivel național au fost înregistrate 20 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse inițial, cu alte măsuri.

Astfel, măsura controlului judiciar dispusă inițial a încetat, fiind înlocuită cu măsura arestării preventive (în 5 cazuri), cu mandat de executare a pedepsei închisorii (în 3 cazuri), cu măsura arestului la domiciliu (într-un caz) si cu condamnarea cu suspendare a executării pedepsei (în 2 cazuri).

De asemenea, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită, în 4 cazuri, cu măsura executării pedepsei închisorii, în 4 cazuri, cu măsura arestării preventive, iar într-un caz, cu măsura internării într-un centru educativ.