Stiri: Companii

34 de medalii de aur pentru România, la Salonul de Invenţii de la Geneva

03.04.2017

În perioada 29 martie – 2 aprilie 2017 a avut loc cel de al 45-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva — Elveţia, cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii. Salonul a fost organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elveţian, Statul şi Oraşul Geneva, precum şi de Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală-OMPI.

Ediţia Geneva — 2017 poate fi prezentată în cifre astfel: suprafaţa de expunere de 8.500 metri pătraţi a găzduit 725 expozanţi din 40 ţări, din 5 continente, din care 80% companii, universităţi, organizaţii de stat şi 20% investitori şi cercetători privaţi. Organizaţiile elveţiene au reprezentat 7% dintre expozanţi, restul de 93% fiind expozanţi străini.

În Standul României realizat sub egida Ministerului Cercetării şi Inovării, care a asigurat selecţia invenţiilor şi plata participării acestora la Salon, au fost prezentate 40 de invenţii. Alte 8 invenţii româneşti au fost prezentate pe costuri proprii.

În urma jurizării a celor peste 2000 de lucrări prezentate la Salon, Juriul Internaţional a decis acordarea a 34 de medalii de aur şi a 8 medalii de argint pentru invenţiile româneşti, cărora li s-au adăugat şi 10 premii speciale.

Palmaresul inventatorilor români a fost completat cu încă 17 premii oferite de delegaţiile străine prezente la ziua României.