Stiri: Logistica

Statie metrou Soseaua Berceni

34,2 milioane euro pentru metroul bucureștean

21.08.2017

Comisarul european Corina Crețu a aprobat alocarea a peste 34,2 de milioane de euro pentru faza a doua a proiectului liniei 4 de metrou din București. Astfel, 34,2 milioane de euro din Fondul de coeziune, perioada 2014-2020, vor fi alocate pentru finanțarea fazei a doua a proiectului ce vizează lucrările de extindere a liniei 4 de metrou, între Parcul Bazilescu și cartierul Străulești, în sectorul 1 al Bucureștiului. Întregul proiect urmărește construirea a aproximativ 2 km de linie de metrou și a două stații de metrou, Laminorului și Străulești.

”Acest proiect finanțat de Uniunea Europeană promovează mobilitatea urbană durabilă, reducerea poluării în București. Extinderea metroului va avea efecte pozitive atât pentru afacerile locale, cât și pentru dezvoltarea turismului, iar locuitorii capitalei vor avea condiții mai bune de transport. Sper sincer că această decizie va duce la accelerarea lucrărilor, astfel încât cetățenii Bucureștiului să poată beneficia de serviciile metroului Bazilescu — Străulești, după martie 2018, cel puțin”, a declarat comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu.

Lucrările pentru faza a doua a proiectului urmează să fie finalizate până în luna martie 2018.

Faza întâi a proiectului ‘Magistrala 4. Racordul 2. Secțiunea Parc Bazilescu (Ps Zarea) — Străulești’ a fost aprobată în iunie 2016, iar suma alocată prin Fondul de coeziune a fost de 55.2 milioane de euro din exercițiul bugetar 2007-2013.