Atentionare de calatorie

350 de familii vulnerabile au primit kituri pentru deszăpezirea gospodăriilor

17.01.2017

350 de familii vulnerabile au primit kituri pentru deszăpezirea gospodăriilor, în condiţiile în care ninsorile abundente din ultimele zile au afectat sute de familii din sud-estul țării. Habitat for Humanity România și Kaufland România, cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila, acționează pentru a ajuta 350 de familii din județul Brăila, unul dintre cele mai afectate, cu kituri pentru deszăpezirea gospodăriilor și cu alimente de strictă necesitate.

350 de familii din comuna Movila Miresii din județul Brăila au primit roabe și lopeți pentru deszăpezirea locuințelor, dar și alimente neperisabile de strictă necesitate (apă, ulei, conserve, mălai, orez, paste etc).

“Venim în completarea sprijinului oferit de autorități, cu kituri de intervenție pentru înlăturarea zăpezii din perimetrul gospodăriilor. Îi responsabilizăm pe oameni să se ajute singuri și eliminăm în acest fel și pericolul ca în eventualitatea unei topiri rapide apa rezultată să afecteze pereții locuințelor”, a declarat Gabriel Pascal, Director de Programe Habitat for Humanity România.

Acțiunea face parte din proiectul “Consolidăm comunități”, derulat de asociația Habitat for Humanity România și Kaufland România, și este sprijinită de DSU și autoritățile locale.

“Și în anul 2017 ne implicam activ în comunitățile în care suntem prezenți și care au nevoie de ajutor. Pentru a reduce efectele negative pe care vremea nefavorabilă le are asupra locuințelor și populației, ne dorim să fim solidari și să ajutăm acolo unde este necesar. Avem alături și de această dată partenerii noștri strategici, Habitat for Humanity România”, a afirmat Anna Katharina Scheidereiter, Responsabil CSR Kaufland România.

 

 

Citiți și despre: