Slide

Stiri: Finante

Autonet Group preia compania Augsburg International

3TS Capital intră în acţionariatul firmei care operează Vola.ro

02.03.2015

3TS Capital intră în acţionariatul firmei care operează Vola.ro printr-o investiţie de 5 milioane euro. Astfel, cea mai mare agenție de turism online din România și FRU.pl, firmă care operează pe piața din Polonia, au primit o investiție de 5 milioane euro, menită să contribuie la dezvoltarea tehnologică și expansiunea internațională a firmei.

Tranzacția a fost încheiată luna aceasta între Interactive Travel Holdings (ITH) – acționarul majoritar al Vola.ro și FRU.Pl, afacerea similară de pe piața din Polonia – și investitorul 3TS Capital Partners.

„Suntem încântați să trecem la o nouă etapă de dezvoltare a Vola.ro prin atragerea unui investitor de calibrul 3TS. Intenționam să folosim investiția pentru a continua dezvoltarea platformei tehnologice, pentru a ne consolida poziția pe piață prin accelerarea investițiilor în marketing și pentru a analiza oportunități pe alte piețe”, a declarat Daniel Truică, Managing Partner și fondator Vola.ro.

Vola.ro este prezentă de 8 ani pe piața din România. Fondată în 2007 de Daniel Truică împreună cu doi parteneri polonezi, și-a consolidat rapid poziția în rândul agențiilor online din regiune. Dacă la lansare s-a focusat doar pe vânzarea biletelor de avion, portalul Vola.ro și-a diversificat de la an la an oferta, adăugând toate serviciile conexe călătoriilor: hoteluri, asigurări medicale, închirieri mașini, servicii corporate și nu în ultimul rând pachete (zbor + hotel) de tip city break și vacanță, unice pe piața din România,  pentru care Vola.ro garantează cel mai mic preț.

“Intenționăm să continuăm dezvoltarea și promovarea produsului nostru de city break-uri, unde vedem un mare potențial de creștere. Tehnologia pe care se bazează city break-urile (pachete dinamice formate din bilet de avion, hotel și asigurare medicală) este unică pe piață. Este deja produsul nostru cu cea mai mare creștere procentuală, însă vrem să-l transformăm într-o linie de business la fel de mare ca biletele de avion” , a mai declarat Daniel Truică.

Încă de la lansare, Vola.ro a pus accentul pe dezvoltarea tehnologică, punând la dispoziția clienților instrumente unice pe piață. Printre acestea se numără calendar tarife – o funcționalitate care permite utilizatorilor să vadă tarifele biletelor de avion din următoarele 6 luni bazându-se pe căutările anterioare ale altor useri; Alerte Tarif – funcție brevetată de Vola.ro, prin care clienții sunt anunțați în momentul în care este disponibil un bilet de avion cu caracteristicile pe care ei le-au setat (preț maxim, perioadă); pachete de city break și vacanțe, care selectează dinamic cel mai mic preț disponibil pe piață pentru zbor și cazare.

“Suntem impresionați de echipa de aici și de focusul lor pe tehnologie și dezvoltarea de produse cu valoare adăugată. Suntem încântați să devenim parteneri și să putem să ajutăm compania să își întărească poziția în piața actuală și dincolo de aceasta. Domeniul OTA rămâne foarte fragmentat în Europa Centrală și de Est, dar cu ajutorul nostru sperăm să joace un rol în consolidarea pieței din regiune”, a afirmat Zbigniew Łapiński, cel care a coordonat investiția din partea 3TS.

Pentru a asigura planurile de expansiune și dezvoltare preconizate, Vola.ro își va mări echipa cu câteva zeci de persoane, în special în zona de IT căutând programatori care să ajute la proiectele atât pentru site-ul din România, cât și cel din Polonia.