Slide

Stiri: Companii

4.100 de elevi au participat la proiectul educaţional EDUMAX

09.12.2014

Reţeaua de petshop-uri Animax a anunţat finalizarea proiectului educaţional EDUMAX, campania care a avut drept scop educaţia copiilor privind creşterea şi îngrijirea animalelor de companie, precum şi promovarea unui comportament responsabil faţă de animale şi conştientizarea impactului acţiunilor lor asupra acestora.

EDUMAX fost realizat în cu Asociaţia CSR Nest şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, iar ediția din acest an a proiectului s-a adresat copiilor din clasele 0-IV și s-a desfășurat în perioada septembrie-noiembrie 2014, în 10 şcoli din Capitală, atât din sistemul de învățământ public cât şi din cel privat.

„Prima ediție EDUMAX ne-a confirmat faptul ca fundamentarea unei atitudini față de animalele de companie trebuie să înceapă din copilărie. Copiii au fost deosebit de receptivi și s-au implicat activ atât în concursul de creație cât și la seminariile despre îngrijirea animalelor. Chiar dacă unii dintre ei nu au acasă un animaluț de companie, au învățat cum să se comporte cu animluțele în general, să le trateze cu multă responsabilitate și respect și să le înțeleagă nevoile.” a declarat Adriana Aruxandei, manager dezvoltare ak Animax.

Proiectul a cuprins mai multe etape, copiii implicaţi în proiect fiind invitaţi să participe la o serie de activităţi menite să-i ajute să conştientizeze importanţa îngrijirii responsabile a animalului de companie.

Una dintre etape a constat în organizarea unui concurs de desen cu tema ”Prietenul meu necuvântător” şi a inclus 4.100 de elevi din ciclul primar coordonați de aproximativ 180 de profesori. În urma evaluării lucrărilor au fost aleși 560 de elevi  care au participat la 28 de seminarii cu tema ”Cum îngrijesc animalul meu de companie”, susținute de specialiștii Animax.

La finalul fiecărui seminar, cunoştinţele elevilor au fost evaluate printr-un test, iar 110 copii care au acumulat cel mai mare punctaj au fost incluşi într-o tombolă cu premii.

Valoarea totală a proiectului a fost de 15.000 de euro, bani investiţi în materiale didactice pentru copii și premii.

„Proiectul EDUMAX și-a atins toate obiectivele propuse, atât în ceea ce privește numărul de beneficiari direcți și indirecți cât și impactul asupra acestora. Pe parcursul implementării am observat o deschidere foarte mare a școlilor partenere dar și un interes ridicat al copiilor față de ideea de a avea un comportament responsabil față de animalele de companie. Acest lucru demonstrează nevoia de astfel de proiecte de educație în România, dar și potențialul de dezvoltare al acestora”, a declarat Sergiu Sebesi, președintele Asociației CSR Nest.