4 milioane de euro pentru construirea primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

30.01.2018

Peste 100.000 de donatori, persoane fizice și juridice, au răspuns campaniei lansate de Asociația Dăruiește Viață în luna decembrie 2017, donând peste 4 milioane de euro în numai 3 săptămâni pentru proiectul organizației de a construi primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. Suma este un record, fiind cea mai mare obținută până acum în urma unei campanii de strângere de fonduri lansate de un ONG în România, în doar trei săptămâni.

În condițiile în care, 2017 a fost ultimul an în care companiile cu cifră de afaceri sub un milion de euro au mai putut redirecționa 20% din impozitul pe profit către un proiect al unui ONG, campania lansată la începutul lunii decembrie a mobilizat peste 1200 de companii să devină Fondatori ai Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, prin „facilitatea fiscală 20%”. Lor li s-a alăturat o mare comunitate de donatori persoane fizice, care au contribuit prin SMS la 8844 cu mesajul SPITAL, prin donații pe platforma online de strângere de fonduri Bursa de Fericire, precum și prin virament bancar din țară și din străinătate, în contul Asociației Dăruiește Viață.

“A fost o mobilizare fără precedent. Mii de oameni ne-au sunat, ne-au scris email-uri, ne-au lăsat mesaje pe paginile de facebook, pentru a dona, pentru a semna contracte, pentru a se informa despre proiectul nostru. Eu vreau să le mulțumesc public, atât în numele nostru, al echipei Dăruiește Viață, cât și în numele medicilor și al copiilor care vor beneficia de tratament în noul spital, pe care îl facem împreună”, spune Carmen Uscatu – președintele Asociației.

În contextul în care statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii cincizeci de ani, Asociația Dăruiește Viață a demarat proiectul de construire a Primului Spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România încă din 2015, aceasta fiind pentru prima dată când, în România, un ONG construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări, cu o investiție estimată de cca. 8 milioane de euro.

La ora actuală, în România, nu există un centru de tratare a copilului bolnav de cancer care să beneficieze de toate serviciile necesare pe parcursul tratamentului acestuia: servicii de terapie intensivă, chirurgie, radioterapie și chimioterapie. Este important ca toate serviciile să fie în același loc, pentru a simplifica actul terapeutic și pentru a asigura tratament multidisciplinar.

 

 

 

Citiți și despre: