Stiri: Constructii

40 milioane lei, primul contract de finanțare pentru reabilitarea termică

26.05.2014

Primul contract de finanțare cu fonduri europene pentru București, pentru creșterea eficienței energetice pentru un număr de 10 blocuri din sectorul 3, a fost semnat sâmbătă. Valoarea proiectului este de peste 40 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă, din fonduri europene și din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, este de 60% din valoarea eligibilă a contractului. .

”Dincolo de faptul că blocurile vor arăta mult mai bine, este important că se reduce consumul energetic și se reduc emisiile de dioxid de carbon. Asta înseamnă că nu doar locuitorii din cele 1646 de apartamente reabilitate vor beneficia de acest proiect, ci toți cetățenii Bucureștiului, prin reducerea emisiilor de noxe”, a declarat Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice la semnarea contractului.

Proiectul este implementat de Primăria Sectorului 3 în cadrul Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în calitate de autoritate de management. Contribuția nerambursabilă este în valoare de 23.015.901,66 lei, iar contribuția beneficiarului reprezintă 15.343.934,43 lei, restul până la valoarea totală a proiectului fiind cheltuieli neeligibile în cadrul programului.

„Lucrările trebuie executate cu foarte multă rigurozitate, trebuie să fie lucrări de calitate, pentru că obiectivul trebuie atins. În perioada următoare, 2014-2020, vom putea finanța prin acest program și reabilitarea termică la clădiri publice. Până în acest moment au fost disponibile prin Regio fonduri numai pentru blocuri de locuințe din Capitală și din municipiile reședință de județ”, a menționat acesta.