Stiri: Logistica

Drumuri radiale Bucuresti

40,7 milioane de euro pentru refacerea DN 14

29.09.2015

Comisia Europeană a aprobat plata a 40,7 milioane de euro către România, reprezentând finanțarea din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și Fondul de Coeziune a proiectului de reabilitare a DN 14 – parte din Programul Operațional de Transport.

„Mă bucur să anunț decizia privind plata contribuției financiare din FEDR pentru acest proiect important de infrastructură. În urma reabilitării DN 14 Sibiu-Sighișoara, se estimează că rata de producere a accidentelor se va reduce cu 10% pe cei 79,36 kilometri de drum național. De asemenea, cei aproape 1 milion de locuitori ai județelor Sibiu și Mureș, precum și utilizatorii naționali și internaționali ai rețelei de transport vor putea să parcurgă distanța dintre cele două orașe în condiții sporite de siguranță și într-un timp mai scurt”, a declarat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu.

Astfel, au fost reabilitați circa 80 de kilometri din drumul național care leagă orașele Sibiu și Sighișoara. Tronsonul Sibiu-Mediaș este parte a rețelei de transport trans-europene extinse (TEN-T Comprehensive). Valoarea totală a proiectului este de 47,9 milioane de euro, din care 85% reprezintă cofinanțarea din FEDR.

Cererea pentru finanțare a fost făcută în luna a anului trecut, iar ultimele documente au fost depuse în a doua jumătate a lunii iulie 2015, când lucrările de reabilitare erau aproape finalizate.