Cati romani au internet? Datele INS pentru 2020

45,7 milioane de euro, pentru proiectul RO-NET

28.10.2016

Comisia Europeană a alocat 45,7 milioane de euro de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDER) pentru proiectul RO-NET, început în perioada 2007-2013. Astfel, un număr de 783 de localități din mediul rural ar urma să aibă internet în bandă largă (broadband), ca urmare a RO-NET, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de comunicații din România.

„Acest proiect arată în mod concret modul în care Fondurile Structurale și de Investiții Europene contribuie la dezvoltarea pieței unice digitale. Odată cu introducerea internetului în bandă largă în zonele rurale vin și oportunități economice și o mai bună calitate a vieții pentru locuitori”, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

Datorită RO-NET, aproximativ 400.000 de persoane, precum și 8.500 de firme și 2.800 de instituții publice vor avea acces la internet în bandă largă. Cei doi operatori desemnați să implementeze proiectul, în urma licitației organizate de Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, sunt Telekom Communications și Telekom Mobile.

 

 

Citiți și despre: