Stiri: Constructii

495 mil. lei, pentru cumpărarea de locuințe ANL, prin “Prima Casă”

10.01.2014

Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, alocă în acest an pentru cumpărarea locuințelor ANL prin Programul “Prima Casă” un buget de 495 milioane lei. Palfonul a fost stabilit în cadrul ședinței de guvern din data de 07 Ianuarie.

Prin măsurile adoptate de Guvernul României pentru suplimentarea plafonului de garanții se stimulează astfel procesul de vânzare a locuințelor construite prin ANL, program menit să vină în ajutorul tinerilor.

Astfel, prin deciziile luate în anul 2013 de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, se facilitează cumpărarea locuințelor închiriate, construite prin programul derulat de Agenția Națională de Locuințe.

Astfel, a fost stabilit cel mai mic preț de vânzare pentru locuințele ANL de 326 euro pe metru pătrat, TVA inclus, valabil până la data de 31 iulie 2014, precum și un plafon de garantare special, pentru prima dată, priovind cumpărarea locuințelor ANL  prin Programul “Prima Casă”.

“Creditele oferite prin acest program pentru achiziţionarea Primei Casa de la ANL, va stimula procesul de vânzare și în acest fel tinerii chiriași vor beneficia de facilităţile puse la dispoziţia lor prin măsurile guvernamentale adoptate,” a declarat Dumitru Nancu, director general ANL.

ANL a construit 31.100 de locuințe pentru tineri, dintre care 10.519 de locuințe îndeplinesc condiţiile de vânzare către chiriaşi, iar până la această dată s-au vândut  622 locuințe, iar alte 80 de locuințe se află în diverse stadii ale procesului de vânzare.

Prin programul „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii”  se oferă tinerilor cu vârste între 18 şi 35 de ani locuințe noi la o chirie modică, pe durată limitată, cu perspectiva ca, în timp, aceștia să poată deveni proprietari.

După minimum un an de închiriere, locuințele pot fi cumpărate, iar fondurile obţinute din vânzarea locuințelor ANL vor fi folosite exclusiv pentru construirea de noi locuinţe.