Stiri: Economie

5.000 de studenți vor primi servicii de consiliere profesională

11.07.2014

Ministerul Tineretului și Sportului a demarat proiectul „Start în carieră – Bune practici europene în consilierea profesională a studenţilor români”. Derulat pe o perioadă de 20 de luni şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, proiectul marchează atât un start teoretic, cat și practic, pentru tinerii aflați la început de carieră.

„În cadrul acestui proiect vom dezvolta și implementa servicii de consiliere și orientare profesională pentru un număr de 5.000 de studenți la nivel național, scopul inițiativei fiind acela de a facilita inserția pe piața muncii și motivarea tinerilor în vederea continuării studiilor”, a precizat Irinel Ciocioc, Consilier al Ministrului Tineretului și Sportului.

Consilierea studenților se va realiza în 13 centre de orientare profesională înființate la nivel național, în principalele centre universitare.

Scopul acestor centre și al activităților derulate în cadrul lor este formarea cât mai clară a unei opinii asupra activității profesionale pe care tinerii o vor desfășura la finalizarea studiilor..

.

„Suntem constant preocupați de susținerea tinerilor, „Start în carieră – Bune practici europene în consilierea profesională a studenților români” reprezentând suportul nostru în vederea înlesnirii accesului acestora la viața profesională. Proiectul este unul extrem de complex: îi ajutăm pe tineri mai întâi de toate să se cunoască, pentru a putea mai apoi identifica împreună cu aceștia obiectivele și seta un plan pentru atingerea lor”, declară domnul Cristian Cosmin, Secretar de Stat în domeniul Tineretului.