Slide

Stiri: Sanatate

Metologie Rezidențiat 2022.

5.661 de absolvenţi s-au înscris la examenul de Rezidenţiat

06.11.2014

Organizarea concursului de Rezidenţiat, sesiunea 2014, a intrat în linie dreaptă, anul acesta, la examen înscriindu-se un număr de 5.661 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie. Aceştia vor concura pe cele 3.909 locuri şi posturi scoase la concurs.

Cei mai mulţi medici tineri, respectiv 4.172, s-au înscris pentru locurile şi posturile scoase la concurs în domeniul medicină, un număr de 1.118 au optat pentru locurile şi posturile din domeniul medicină dentară, iar restul de 371 vor susţine specialitatea în farmacie.

În urma consultării pe care ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a avut-o cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie, Ministerul Sănătăţii a decis decalarea cu o săptămână a datei  de organizare a concursului de intrare în Rezidenţiat, din data de 16 noiembrie, în data de 23 noiembrie.

Decizia a fost luată având în vedere că în 16 noiembrie sunt organizate şi alegerile electorale, iar Ministerul Sănătăţii a primit mai multe sesizări din partea instituţiilor publice responsabile cu paza concursului pentru stabilirea unei alte zile de concurs.