Stiri: Companii

5 companii de investiții, interesate de privatizarea Poștei Române

30.06.2014

Procesul de privatizare a Poștei Române este în plină desfășurare, existând premisele unei privatizări de succes, iar promovarea oportunității de a investi în această companie continuă, a anunțat Poșta Română, într-un comunicat de presă.

Compania a participat la cea de-a șasea ediţie a Zilelor Analiştilor şi Investitorilor Fondului Proprietatea, la invitația Franklin Templeton Investment, Administrator Unic şi Manager de Fond al S.C. Fondul Proprietatea S.A..

La eveniment au participat peste 150 de investitori instituționali locali și internaționali din 21 de țări, cu active în administrare de peste 900 miliarde de dolari, precum și analiști care urmăresc Fondul Proprietatea.

“Am participat la evenimentul Zilele Analiștilor și Investitorilor Fondului Proprietatea, unde am susținut o prezentare despre oportunitatea investițională în Poșta Română. În urma acestei prezentări, cinci companii de investiții din Europa si America de Nord au solicitat întâlniri preliminare. Efortul de promovare continuă și avem planificat un itinerariu care include prezentări și discuții în detaliu și road-show-uri în marile centre financiare din Europa”, a declarat Alexandru Petrescu, Director General al Poștei Române.

Conform acestuia, având în vedere situația actuala de ansamblu, Poșta Română reprezintă o platforma solidă pentru un investitor interesat să întărească poziția de lider în sectorul poștal din România și să dezvolte alte capabilități strategice, precum servicii financiare sau de broker de asigurări.

Compania Naţională Poşta Română este cel mai mare operator de servicii postale, cu o reţea teritorială de 5.680 de oficii poştale. Statul român deţine 75% din acţiunile Poştei Române, 25% din acţiuni fiind deţinute de Fondul Proprietatea.