Stiri: Sanatate

Spitalul Regional de Urgenta Cluj

5 milioane de lei, pentru spitalele din Sectorul 1 al Capitalei

13.02.2018

Primăria Sectorului 1 va aloca în acest an fonduri de la bugetul local pentru cheltuielile curente – bunuri și servicii – ale celor patru spitale aflate în administrarea sa: Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

Suma prevăzută în proiectul de buget pe anul 2018 se ridică la 5 milioane de lei. Banii vor fi direcționați către spitale prin Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, autoritate aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1, care are în directă administrare aceste unități sanitare.

“Prioritatea noastră numărul 1 este, la acest moment, ameliorarea situației financiare a Spitalului de Arsuri. De aceea, mare parte din această sumă va fi direcționată către plata datoriilor acestui spital, către furnizorii de medicamente, de dezinfectanți și de alte bunuri și servicii fără de care o unitate medicală nu poate funcționa. Mi-aș dori să putem contribui și la rezolvarea problemelor salariale sau de contribuții sociale ale angajaților de la Spitalul de Arsuri, dar, din păcate, legea nu ne permite acest lucru, ele fiind în responsabilitatea Ministerului Sănătății”, spune Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

În plus, intenția Primăriei este ca, pe parcursul anului 2018, suma destinată celor patru spitale aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 să fie suplimentată.