Stiri: Energie

50 de copii descoperă secretul energiei regenerabile la Tabăra de Vară ENERGEL

12.06.2015

50 de copii din R. Moldova îşi petrec zece zile de vacanţă la Tabăra de Vară ENERGEL, unde învaţă cum să utilizeze energia din surse regenerabile şi descoperă secretul consumului inteligent de energie.

Majoritatea copiilor au fost selectaţi în urma unui concurs lansat public şi reprezintă primele comunităţi beneficiare ale Proiectului Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

„Securitatea energetică şi asigurarea unui viitor energetic durabil sunt priorităţi cheie pe agenda Uniunii Europene, la fel şi păstrarea mediului mai curat, fiind o condiţie necesară bunăstării populaţiei şi creării unui viitor sigur pentru copiii noştri. Vreau să felicit elevii care au fost selectaţi pentru ediţia din acest an a Taberei de Vară ENERGEL şi să le doresc un proces educaţional interesant”, a declarat Pirkka Tapiola, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, în cadrul unei vizite la Tabăra de Vară desfăşurate astăzi.

Tabăra de vară ENERGEL este parte a iniţiativei educaţionale de promovare a energiei regenerabile şi eficienţei energetice demarată de Proiectul UE-PNU

Inițiativa educațională pe energie regenerabilă și eficiența energetică este desfășurată în parteneriat cu Institutul de Formare Continuă, Centrul Republican pentru Copii și Tineret ”Gutta-Club” şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică.