50 de elevi, pregătiți de Janssen și Junior Achievement pentru o carieră în medicinăƒ

09.06.2014

Janssen și Junior Achievement România pregătesc 50 de elevi de liceu pentru o viitoare carieră în medicină, prin intermediul programului Bridge to Employment (BTE), program care oferă elevilor selectați activități learning by doing”, care îi ajută să se pregătească pentru a urma o facultate și apoi o carieră medicală, dar și pentru dezvoltarea abilităților de viață și a spiritului antreprenorial în general.

Astfel, sâmbătă, la Colegiul Național Ion Creangă a avut loc competiția BTE Innovation Challenge la care au participat cei 50 de elevi de liceu înscriși în programul educațional.

Lucrând în echipe, elevii au fost provocați să dea cele mai creative soluții pentru a descrie farmacia anului 2040 din punct de vedere al locației, oamenilor care lucrează, modelului de afacere, tehnologii folosite și a modului de interacțiune cu posibilii clienți.

Pe parcursul timpului de lucru, elevii au beneficiat de consultanță din partea voluntarilor de la Janssen și de la Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB).

În viziunea echipei care a opcupat primul loc, farmacia viitorului va fi dotată cu un sistem de scanare, care să indice pe imaginea 3D a pacientului eventualele afecțiuni, laborator pentru cercetare și dezvoltare de medicație personalizată, aparatură pentru efectuarea de analize amănunțite, precum și serviciul de livrare la domiciliu a medicamentelor.

„În cadrul BTE Innovation Challenge am avut ocazia să îmi exersez abilitățile de prezentare și să descopăr mai multe informații despre industria farmaceutică de la consultanți voluntari cu experiență în domeniu”, a afirmat Maria-Teodora Luca, (Colegiul Național Ion Creangă, București), elevă participantă în cadrul programului.

Competiția face parte din programul Bridge to Employment (BTE), derulat de Janssen și Junior Achievement, în perioada 2013-2016.

În cadrul programului 50 de elevi de clasa a X-a beneficiază de pregătire, încă din timpul școlii,  pentru o carieră medicală, prin interacțiunea cu profesioniști din domeniul medical, cursuri, evenimente și sesiuni de mentorat.

„Este extraordinar să putem fi din nou în preajma elevilor de liceu, noi fiind actualmente profesioniști în domeniul medical. Primim o doză puternică de optimism și încredere că, în viitor, lumea va fi un loc mai bun. Motivul? Pentru că acești tineri vor face lucrurile într-un mod diferit, și deja fac lucrurile altfel.  Ne vom implică în totalitate pentru a le putea oferi o șansa reală să-și poată construi un viitor în domeniul sănătății”, a declarat Angeliki Economou, HR Manager Janssen România

La nivel mondial, programul Bridge to Employment are o tradiție de peste 20 de ani și este susținut de Janssen în țări din Europa, Africa, America de Sud, Australia și în SUA.

 

Citiți și despre: