Stiri: Companii

500.000 de motoare energy TCE 90 produse de uzinele Dacia

02.09.2015

În luna iulie a anului curent Uzinele Dacia de la Mioveni a produs 500.000 de motoare Energy Tce 90. Momentan aceste tipuri de motorizări echipează modele din gama Logan, Logan MCV, Sandero cât și Sandero Stepway.

Pe lângă gama Dacia motoarele TCE 90 Energy dotează și automobile Renault Clio IV și Twingo. Conform datelor Dacia circa 80 la sută din producție a fost destinată exportului. Motorul Energy TCE 90 se mai fabrică doar la uzina Renault din Spania, Valladolid.

Motorul Energy TCe 90 este unul cu care echipele Uzinei Mecanica şi Şasiuri se mândresc. Este un motor fabricat în România: o mare parte dintre piesele integrate (carterul de distribuţie, semela, capacul chiulasă, carterul cilindri, capacul palier, volanta şi arborele cotit) sunt realizate la Dacia. Uzina de la Mioveni a fost prima uzină din cadrul Grupului, la nivel mondial, care a produs acest motor, începând din iulie 2012. În prezent, linia de fabricaţie este adaptată pentru o capacitate de 450.000 de unităţi pe an”, a declarat Philippe Nottez, directorul Uzinei Mecanica şi Şasiuri.

Motorul TCE 90 dispune de trei cilindri cu 898 centimetri cubi, o concepție inovatoare. Motorul cântărește cu 15 kilograme mai puțin decât un motor cu aceeași putere echivalentă. Configurația lui TCE 90 Energy asigură reprize și accelerații suple și energice care duc la un consum scăzut și amplifică plăcerea de a conduce. Consumul de combustibil ajunge la 5,8 litri per 100 de kilometri în ciclul urban în timp ce în regim extra-urban consumul scade la 4,6 litri la suta de kilometri parcurși.

Uzina Dacia are 3900 de angajați, din care 27 la sută femei. Cele patru departamente de fabricație ale uzinei se ocupă de producția de piese brute din aluminiu, tot aici se mai asamblează motoarele şi cutiile de viteze, se montează punţile faţă şi spate, osiile şi cadrele GMP (grup moto propulsor) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault şi Nissan asamblate la Mioveni şi în alte uzine din lume.