Stiri: Stiri

5,3 milioane de euro ofertă pentru Transilvania Construcții

21.10.2013

Sif Banat-Crișana își dorește să achiziționeze 50,37 la sută din acțiunile deținute de Transilvania Construcții pentru suma de 23, 8 milioane de lei, echivalentul a 5,3 milioane de euro. Achiziționarea ar urma să aibă loc prin intermediul unei oferte de preluare în care se oferă celorlalți acționari un preț de 50 de lei per acțiune, tarif aflat ușor sub cotația de la bursă.

SIF Banat-Crişana deţine 49,63% din acţiunile Transilvania Construcţii, cea mai mare parte a titlurilor fiind cumpărate la finalul lunii august de la Gabriela Timofte, soţia preşedintelui CA Mircea Timofte, notează Ziarul Financiar în ediția electronică de luni.

În acel moment, SIF 1 a plătit 13,8 milioane lei, adică 3,1 milioane de euro, pentru pachetul deţinut de Gabriela Timofte (29,22%). Gabriela Timofte mai are doar 2.230 de acţiuni Transilvania Construcţii, reprezentând 0,0024% din capitalul social al firmei.

Preţul propus de SIF Banat-Crişana în oferta de preluare, de 50 lei/titlu, este egal cu cel la care a cumpărat pachetul de 29,22% din acţiuni de la Gabriela Timofte. În luna august, preţul acţiunilor Transilvania Construcţii a urcat cu aproape 54% în cinci zile, de la 32,5 lei la 50 lei, susţinut de achiziţiile realizate de SIF Banat-Crişana. Cotaţia propusă de SIF Banat-Crişana în oferta de preluare este cu aproape 1,5% sub preţul acţiunilor Transilvania Construcţii anterior publicării anunţului de ofertă, de 50,75 lei/titlu, conform sursei citate.

„Ofertantul nu intenţionează retragerea de la tranzacţio­na­re a acţiunilor emise de Transilvania Construcţii sau lichi­da­rea societăţii. SIF Banat-Crişana intenţionează alegerea altor membri în consiliul de administraţie şi nu are în vedere modificarea obiectului de activitate al emitentului“, se arată în oferta aprobată la mijlocul săptămânii trecute de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Sursă: Ziarul Financiar