Stiri: Sanatate

55 de ani de activitate medicală în cadrul Institutului Clinic Fundeni

03.10.2014

Institutul Clinic Fundeni împlinește anul aceasta 55 de ani de activitate medicală, în această perioadă realizându-se zeci de milioane de proceduri medicale. De asemenea, milioane de pacienți au fost trataţi, în cele aproximativ 500.000 de ore de activitate neîntreruptă.

Institutul Clinic Fundeni, una dintre cele mai importante unităţi medicale din România, a demonstrat o înclinaţie continuă spre dezvoltare şi inovaţie, prin numeroasele proiecte demarate în premieră, precum şi prin implementarea unor tehnici şi proceduri medicale inovatoare.

„Când vorbim de Institutul Clinic Fundeni vorbim de 55 de ani de activitate medicală continuă, desfăşurată în folosul pacienţilor, dar şi de o unitate medicală de referinţă, cu o frumoasă istorie în spate. Anual avem peste 80.000 de pacienţi în regim de spitalizare continuă, în timp ce în regim de spitalizare de zi vorbim deja de sute de mii de persoane care se adresează institutului. Numai în acest an, până acum, s-au realizat peste 100 de transplanturi renale şi aproape 100 de transplanturi hepatice. De asemenea, nu putem să nu menţionăm şi activitatea de transplant medular din cadrul Institutului, care din 2001 de când a fost demarată şi până în prezent a înregistrat peste 600 de transplanturi medulare. Şi nu ne oprim aici”, a declarat conf. dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Cu ocazia Zilelor Institutului Clinic Fundeni, unitatea medicală continuă seria proiectelor dezvoltate în beneficiul pacienţilor săi. Astfel, anul acesta au început lucrările de construcție la Centrul de Excelență în Medicina Translațională, care a primit finanţare recent.

În plus, tot în aceast an are loc și inaugurarea Punctului de Transfuzii din cadrul Institutului Clinic Fundeni, care reprezintă redeschiderea centrului pentru donatorii de sânge după şapte ani de inactivitate. De asemenea, conducerea unităţii medicale inaugurează şi Laboratorul de Citogenetică şi de Imunofenotipare, un proiect care va ajuta la efectuarea unor analize performante si depistarea precoce a leucemiilor acute, realizat cu ajutorul unui parteneriat cu GDF SUEZ Energy România și Asociația Dăruiește Viața.