5,5 milioane de carduri de sănătate au ajuns la asiguraţi

17.10.2014

Peste 10 milioane de carduri de sănătate au fost preluate de CN Poşta Română în vederea distribuirii, dintre care 5,5 milioane de carduri au ajuns la asiguraţi, potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

CNAS a anunţat astăzi că din datele furnizate de CN Poşta Română privind stadiul de distribuire a cardului naţional de sănătate, din data de 19 septembrie şi până în prezent, Poşta Română a preluat peste 10 milioane de carduri de sănătate, dintre care peste 5,5 milioane de carduri au fost predate asiguraţilor.

În plus, aproximativ 4,5 milioane de carduri  preluate de Poşta Română se află în prelucrare şi vor fi livrate conform gaficului.

Astfel, rata de distribuire a cardului naţional de sănătate este în acest moment de peste 85%.

„Procesul de predare- primire  a cardurilor de sănătate în vederea distribuirii continuă conform organizării interne a CN Poşta Română, în conformitate cu acordul cadru si contractele subsecvente încheiate cu CNAS şi casele de asigurări de sănătate. CN Poşta Română va efectua servicii de preluare, sortare, transport şi distribuire a trimiterilor poştale conţinând cardurile naţionale de asigurări sociale de sănătate pentru aproximativ 12, 5 milioane de carduri tipărite pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani”, a anunţat CNAS, într-un comunicat de presă.

Conform graficului de predare-primire, sunt preluate în reţeaua poştală câte 6-700 de mii de carduri pe zi. În termen de 20 de zile lucrătoare de la recepţionarea cardurilor de sănătate, CN Poşta Română se obligă să distribuie cardul de sănătate către asiguraţi.

Citiți și despre: