Stiri: Social

6 medalii pentru elevii români, la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

30.06.2015

Șase medalii (o medalie de aur și cinci de argint): acesta este bilanțul lotului olimpic de juniori al României, prezent la a XIX-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfășurată în perioada 24 – 9 iunie, la Belgrad.

Medalia de aur a fost cucerită de Theodor Mihai Iliant, elev la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Medaliile de argint au fost obținute de Alexandra Timofte, de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, Lenca Iarina Cuturela și Ioan Andrei Nicolae, ambii elevi la Liceul Internațional de Informatică din București, Ștefan Răzvan Bălăucă – Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani –  și Ioan Paul Petru Tîrlișan, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Bistrița-Năsăud.

Delegația României a fost condusă de profesorii Andrei Eckstein – Universitatea Politehnică din Timișoara – și Marius Perianu – Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina. Din partea Societății de Științe Matematice din România a participat, ca observator, profesorul Mircea Aldea Fianu, Școala cu clasele I — VIII nr. 19 din București.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este o competiție anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică.

La ediția din acest au participat concurenți din 19 țări (11 state cu statut permanent și 8 cu statut de invitat).