Stiri: Companii

Targul Cadourilor de Craciun 2018 si Antique Market 2018

60% din companii vor oferi angajaţilor tichete cadou cu ocazia Crăciunului

16.11.2016

Majoritatea companiilor (60%) care acordă beneficii extrasalariale angajaților vor oferi şi anul acesta tichete cadou cu ocazia Crăciunului, potrivit unei analize Sodex. Cele mai multe firme care oferă astfel de cadouri cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă sunt din București și județele Ilfov, Timiș, Arad și Prahova.

Din totalul companiilor, circa 50% își desfășoară activitatea în servicii, distribuție și sectorul industrial. În plus, companiile multinaționale, indiferent de sectorul de activitate, sunt printre angajatorii care oferă tichete cadou și de Crăciun.

Studiul mai arată că peste 50% dintre companiile care vor acorda tichete cadou cu ocazia Crăciunului în acest an au între 1 și 19 angajați.

„Tichetele de masă reprezintă, în continuare, cel mai accesat beneficiu extrasalarial acordat de angajatori în România, dar tichetele cadou se află în topul preferințelor sezoniere atât pentru angajatori, cât și pentru angajați, care își pot alege singuri cadoul pe care și-l doresc. În plus, de anul acesta, angajații beneficiază de scutirea totală de la plata impozitelor pentru tichetele cadou”, a afirmat Adina Popa, Director de Marketing și Dezvoltare la Sodexo Benefits & Rewards România.

Începând cu acest an, tichetele cadou acordate de companii sunt scutite de impozitul pe venit și pot fi acordate atât angajaților, cât și copiilor minori ai acestora.

Per total, Sodexo preconizează că va emite de Crăciun cu 32% mai multe tichete Cadou Pass, față de aceeași perioadă a anului trecut.