Stiri: Logistica

Aplicaţia mobilă YouthTB

600 de autovehicule noi, pentru RATB

22.12.2016

La propunerea primarului general, Gabriela Firea, Consiliul General al Capitalei a aprobat ieri  două proiecte de hotărâre pentru înnoirea parcului auto al RATB. Prin urmare, consilierii generali au aprobat în unanimitate cumpărarea unui număr de 400 de autobuze, 100 de troleibuze și 100 de tramvaie pentru transportul public din Capitală.

”Vreau să vă mulțumesc pentru dezbaterea și pentru votul de astăzi. Împreună am făcut un lucru bun pentru bucureșteni. Am dovedit că putem să lucrăm deschis, constructiv, în interesul cetățenilor, dincolo de diferențele politice care poate uneori ne despart. În scurt timp Capitala va avea un parc auto nou de care se vor bucura atât bucureștenii, cât și turiștii. Votul de astăzi nu înseamnă rezolvarea problemei, dar este un prim pas pentru combaterea traficului sufocant din Capitală. Acest lucru nu înseamnă că ne oprim cu achiziția de autovehicule noi pentru parcul RATB, ci vom continua până la punctul în care vom putea să afirmăm că transportul public în comun este o alternativă viabilă pentru cetățeni. Această măsură trebuie să meargă în paralel cu prioritizarea și cu abordarea cu foarte mult profesionalism a problemei benzilor unice și, de asemenea, construirea de parcări la intrarea în Capitală. Nu trebuie să inventăm alte tipuri de soluții pentru că ele există, sunt măsuri care s-au luat în toate marile capitale europene și au dat rezultate”, a afirmat Primarul General, Gabriela Firea.

Mijloacele de transport în comun vor fi cumpărate în cadrul unui program multianual cu o durată de 4 ani, începând cu anul 2017. Procedura de achiziție publică se va face conform prevederilor legislației în vigoare, banii fiind asigurați din bugetul Municipiului București.