Sanctiuni ASF

6,3 milioane franci elveţieni pentru modernizarea reţelei energetice din Braşov

26.06.2015

Ieri, la sediul Ministerului Finanțelor Publice, au fost semnate documentele pentru finanțarea proiectului „Reabilitarea reţelelor de transport şi distribuţie energie termică în zona rezidenţială Tractorul din Braşov” în cadrul Programului de cooperare elvețiano-român.

Cele două state partenere au fost reprezentate de György Attila, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, care îndeplinește rolul de Unitate Națională de Coordonare a Programului, de Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elveţiei în România, în calitate de reprezentant al statului finanțator, și de Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Organism Intermediar pentru Aria 4 din cadrul Programului de cooperare elvețiano – român.

Obiectivul proiectului are în vedere creșterea calității și îmbunătățirea performanțelor sistemului de transport şi distribuţie de energie termică din Municipiul Brașov.

Rezultatele aşteptate în urma implementării proiectului vizează reducerea pierderilor totale de energie consumată pentru asigurarea încălzirii şi a alimentării cu apă caldă în zonă cu 50% faţă de nivelul actual, respectiv cu 9,55 GWh/an; reducerea emisiilor de CO2 cu 1.965,5 tone/an, concomitent cu reducerea cu 21,48% în primii 3 ani a costurilor de exploatare, întreţinere şi reparaţii, pentru reţele de transport primar şi reţele de distribuţie agent termic pentru încălzire şi apă caldă aferente Punctului Termic 6 şi Punctului Termic 9 din zona Tractorul.

Valoarea totală a proiectului este de 6.346.194 franci elveţieni din care bugetul eligibil este de 5.142.035 franci elveţieni, alcătuit din grantul elveţian în valoare de 4.370.730 franci elveţieni și co-finanțarea beneficiarului în valoare de 771.305 franci elveţieni. Durata proiectului este de 24 de luni.

 

 

Citiți și despre: