Slide

Stiri: Construcții

7 tendințe pe piața rezidențială în 2017

07.06.2017

Anul 2017 a adus o serie de schimbări pe piața rezidențială din România, aceasta bucurându-se de o creștere accelerată și dezvoltare continuă. Astfel că New Residence subliniază 7 tendințe care vor caracteriza piața rezidențială din acest an.

Piața rezidențială a înregistrat o dezvoltare continuă în 2017 datorită proiectelor noi, realizate după standarde moderne și cerințe din ce în ce mai diversificate din partea clienților. De aceea, New Residence – proiect dezvoltat de fondul de investiții British Romanian Investment Partnership (BRIP) – evidențiază 7 tendințe ce vor caracteriza piața rezidențială în acest an, oferind o perspectivă asupra modului în care se va dezvolta aceasta în perioada următoare.

  1. Normalizarea pieței rezidențiale – dezvoltatorii New Residence consideră că piața rezidențială din capitală urmează o tendință de normalizare, cu creșteri constante anuale, între 5% și 7%.
  2. Interesul pentru calitatea este tot mai ridicat – cumpărătorii sunt tot mai preocupați de calitatea imobilului, de la materialele de construcție, până la facilitățile incluse, preferând să plătească un preț mai ridicat pentru o casă care le asigură garanția unor condiții optime de trai.
  3. Un stil de viață integrat – în alegerea unei locuințe, românii sunt tot mai interesați ca aceasta să le ofere acces rapid la o serie de facilități, care le ușurează și simplifică viața.
  4. Tendința de a reinvesti – în ultimii ani, achiziționarea unui apartament nu se realizează neapărat ca urmare a nevoii unei locuințe, ci acesta a devenit o modalitate de a reinvesti, prin închiriere.
  5. Programul Prima Casă pierde teren – dezvoltatorii New Residence au observat că deși programul Prima Casă este încă în vigoare, doar 10% dintre cumpărători au accesat acest program.
  6. Schimbarea locuinței vechi pentru un stil de viață modern – în ultima perioadă, se remarcă un interes crescut pentru schimbarea locuinței vechi cu una nouă, care asigură condiții și facilități moderne, la prețuri optime.
  7. Apartamentele noi au depășit prețurile apartamentelor vechi – în ultimii ani, prețurile apartamentelor noi au început să crească în detrimentul celor vechi, ca o consecință a faptului că băncile evaluează locuințele vechi la prețuri mai mici.