Stiri: Retail

7 tone de fructe de sezon, vândute de Cora România în 3 zile

02.07.2014

Magazinele Cora din România au vândut aproape 7 tone de fructe de sezon (cireșe, vișine, zmeură, căpșune, coacăze și afine) în cadrul Târgului Fructelor de Sezon organizat în perioada 27-29 iunie.

Târgul face parte din programul “Direct de la Producător”, prin care retailerul asigură vânzarea unor produse de foarte bună calitate direct de la producător, reducând numărul intermediarilor și al importurilor.

„Rezultatele sunt extraordinare. Dacă în 2011 lucrăm direct cu doar 7 producători, în 2014 lucrăm direct cu 40 de producători români. În 2012, peste trei sferturi din legumele și fructele au venit direct de la producători, iar anul trecut am ajuns la peste 90%. Acest program se aplică și în ceea ce privește carnea, lucrând direct cu mai mulți producători. Impresia că hipermarketurile nu vor să cumpere de la producătorii locali și preferă să importe este un mit cu totul și cu totul nefondat. Facem toate eforturile pentru a avea produse românești la raft, chiar dacă acest lucru înseamnă și, de multe ori, consilierea micilor producători cu privire la sortare, ambalare, etichetare sau livrare. În perioada în care se produc în România fructe și legume, 100% din ceea ce vindem noi este românesc”, a declarat Thierry Destailleur, Director General de exploatare al Cora România.

Târgul Fructelor de Sezon va avea loc și la sfârșitul acestei săptămâni, în perioadă 4-6 iulie.