Slide

Stiri: Sanatate

70% dintre români identifică stilul de viață sănătos cu consumul de fructe și legume  

14.01.2015

Un stil de viață sănătos pentru români înseamnă în primul rând alimentație sănătoasă, conform unui studiu al GfK, care are în vedere principalele activități care contribuie cel mai mult la un stil de viață sănătos în opinia românilor. Astfel, consumul de fructe și de legume sau de alimente proaspete, neprocesate, precum și exercițiile fizice regulate dețin primele poziții în top.

Raportul a arătat că 7 din 10 români identifică stilul de viață sănătos cu consumul de fructe și de legume și aproape jumătate cu alimentele naturale, cât mai puțin procesate. Femeile apreciază într-o mai mare măsură alimentația sănătoasă comparativ cu bărbații, aproape trei sferturi dintre ele spunând că este important consumul de fructe și legume față de doar două treimi dintre bărbații care cred același lucru.

De asemenea, 52% dintre românce văd beneficiile consumului de alimente proaspete, cât mai puțin procesate sau gătite, în comparație cu 46% dintre reprezentanții sexului masculin.

Situația pe regiuni ale țării arată că locuitorii din Banat – Crișana – Maramureș acordă mai multă atenție alimentației: aproape 80% definesc stilul de viață sănătos prin consum de fructe și de legume și 57% preferă produsele proaspete, naturale.

La polul opus se află dobrogenii, cu cei mai puțini fani declarați ai fructelor și ai legumelor (67%) și bucureștenii, care nu pun prea mult sănătatea pe seama alimentelor proaspete, cât mai puțin procesate sau gătite – doar 37%.

Totuşi, 7 din 10 locuitorii Capitalei sprijină exercițiile fizice și cred în aportul lor asupra sănătății, iar 6 din 10 chiar fac mișcare în mod regulat.

Studiul a fost realizat de GfK România pe un eşantion de 1000 de respondenţi din toată țara, cu vârsta de peste 15 ani.