Depunerea Declaratie Unica 2020

73 de infracţiuni economice, descoperite de Poliţie în doar o săptămână

11.07.2016

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Poliției Române au continuat, în ultima săptămână, acțiunile pentru protejarea mediului de afaceri împotriva ilegalităților economice. Conform datelor centralizate, peste 100 de persoane sunt bănuite de comiterea a 73 de astfel de fapte.

Astfel, în perioada 1 — 7 iulie , în urma activităților desfășurate, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au constatat 73 de infracțiuni economice.

În plus, 103 persoane sunt bănuite de comiterea acestor fapte, dintre care 18 au fost reținute și o persoană a fost arestată preventiv.

Polițiștii au efectuat 123 de percheziții domiciliare, au pus în aplicare 63 de mandate de aducere și au aplicat măsuri asigurătorii în valoare de 81.018.492 de lei. Totodată, au indisponibilizat bunuri în valoare de 80.158.173 de lei.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au constatat 31 de infracțiuni prevăzute de Codul Vamal, nouă infracțiuni de evaziune fiscală, şase înșelăciuni și o infracțiune de complicitate la înșelăciune, cinci infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și o complicitate la această infracțiune.

De asemenea, polițiștii au constatat și cinci infracțiuni prevăzute de Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, 4 infracțiuni de delapidare și 3 infracțiuni de uz de fals.

Totodată, au fost constatate și infracțiuni prevăzute de Legea nr. 31/1990 privind societățile comerciale, de Codul Fiscal și de Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor.

În ultima săptămână, polițiștii au constatat și două infracțiuni de luare de mită, o infracțiune de trafic de influență, o infracțiune prevăzută de Legea 78 din 2000 privind prevenirea și combaterea faptelor de corupție, precum și o infracțiune de abuz în serviciu.

 

 

Citiți și despre: