Stiri: IT&C

74% dintre utilizatorii de telefoane mobile vor fotografii perfecte

14.07.2017

Un studiu realizat de Ipsos, o companie de cercetare de piață, a evidențiat că aproximativ 74% dintre utilizatorii europeni de telefoane mobile observă diferențe în ceea ce privește calitatea fotografiilor surprinse în funcție de smartphone-ul utilizat. Pornind de la aceste rezultate, Huawei și Leica au creat împreună un sistem dual-camera revoluționar.

„Funcția foto este pe departe una dintre cele mai populare funcții în prezent, fiind folosită de majoritatea utilizatorilor, care însă nu sunt tocmai mulțumiți de raportul calitate-preț când vine vorba de camera integrată pe smartphone-ul lor, iar majoritatea producătorilor de telefoane mobile ar trebui să ia în considerare acest aspect. Există destule resurse și tehnologii inovatoare care pot fi puse la dispoziția utilizatorilor”, a declarat Fred Wangfei, Director of Huawei Consumer Group România.

Aproximativ 74% dintre utilizatorii de telefoane mobile au declarat că există diferențe de la un smartphone la altul în ceea ce privește calitatea camerelor foto. De aceea, în 2016, Huawei și Leica, una din cele mai recunoscute companii din industria optică, și-au unit forțele pentru a crea un sistem dual-camera revoluționar . Astfel s-a născut Huawei, unul din primele modele disponibile pe piață, cu cameră duală, oferind o calitate a fotografiilor nemaîntâlnită până atunci.

De asemenea, studiul mai arată că respondenții continuă să utilizeze camera foto a smartphone-ului în vacanță chiar dacă nu toți sunt mulțumiți de aceasta. Astfel că 76% dintre aceștia preferă să surprindă fotografii de tip Selfie, 55% surprind fotografii pentru rețelele de socializare, 32% editează fotografiile în aplicații instalate, pe care le preferă în locul aplicațiilor proprietare, în timp ce 16% folosesc un selfie stick.

În sprijinul utilizatorilor pretențioși vine Huawei cu un nou flaghship al gamei P, modelul P10, care oferă un nou sistem dual-camera realizat tot în colaborare cu Leica, precum și prima cameră frontală ce integrează tot lentile Leica, permițând realizarea unor selfie-uri ireproșabile. Utilizatorii care doresc un smartphone performant, cu un design ireproșabil și o cameră foto ce le întrunește până și cele mai exigente cerințe, pot achiziționa smartphone-ul Huawei P10 din magazinele online sau din magazinele operatorilor de telefonie mobilă la un preț de 2500 RON.