Stiri: Sanatate

75 de studenţii au absolvit “Programul de stagii de practică în terapie intensivă”

21.09.2015

Până la ora actuală, 75 de tineri au absolvit “Programul de stagii de practică în terapie intensivă și de consiliere profesională pentru studenți la medicină”. Proiectul se află în plină desfășurare în cadrul Spitalului Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon” din Capitală București şi oferă grupului țintă informații și sfaturi avizate, atât de necesare în cristalizarea aspirațiilor profesionale.

Prima grupă, formată din 75 tineri mediciniști, a susținut deja examenul final care. Astfel, pe lângă bursă în valoare de 900 lei, programul a adus în plus pentru zece cei mai buni studenți un stagiu de pregătire practică în cadrul Spitalului Bichat Claude Bernard, din Paris.

“Activitățile prevăzute s-au desfășurat conform graficului, iar așteptările studenților au fost mult depășite, aceștia având posibilitatea de a acumula și de a înțelege cunoștințele teoretice, de a le proba practic, în fața cazurilor medicale prezentate de către tutori”, au afirmat realizatorii programului.

Conform acestora, proiectul își extinde aria grupului țintă: pe lângă beneficiarii direcți, viitori pacienți ai acestor studenți la medicină vor avea posibilitatea de a fi diagnosticați și tratați de tineri medici care au avut oportunitatea de interacționa și cu alte sisteme sanitare europene.

În plus, studenții participanți la stagii, practic, au avut posibilitatea de a înțelege că medicina este o specialitate în continuă schimbare și deschidere.

Proiectul este cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, și are ca obiectiv principal creșterea gradului de ocupare și creșterea adaptabilității la primul joc pentru 150 de studenți la medicină.