Stiri: Stiri

76% dintre antreprenori spun că vor da startul la angajări în acest an

04.06.2014

Un nou studiu EY – Global Job Creation Survey arată faptul că nu mai puțin de 76% dintre antreprenorii de top de la nivel global vor să crească volumul forţei de muncă în acest an cu o medie de 19%. Acest lucru se datorează mai ales majorării cererii globale de bunuri şi servicii şi progreselor tehnologice.

Antreprenorii au un rol mai activ în crearea de locuri de muncă la nivel global. Comparativ, doar 31% dintre directorii de mari corporaţii au declarat că intenţionează să angajeze în anul următor, reticenţa fiind justificată de incertitudinile geopolitice şi de presiunea reducerii costurilor venită din partea acţionarilor.

Rezultatele sondajului nostru anual transmit un mesaj consistent – şi anume că antreprenorii, în calitate de factori cheie în economia globală, sunt unul dintre cei mai mari creatori de locuri de muncă. În România, de exemplu, companiile antreprenoriale cu mai puţin de 250 de angajaţi contribuie cu 66% din numărul total de locuri de muncă din sectorul privat, conform OECD. De asemenea, nu numai că aproape 8 din 10 antreprenori au de gând să facă angajări, conform studiului nostru, dar este încurajator faptul că mulţi dintre aceştia sunt în căutare de angajaţi aflaţi la început de drum, o veste bună pentru tineri – declară Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Oamenii de afaceri spun că încrederea în economia globală a crescut. 47% dintre cei chestionaţi spun că sunt încrezători, foarte încrezători sau extrem de încrezători şi 46% oarecum încrezători. Antreprenorii din zona EMEIA sunt cei mai încrezători în perspectivele economiei globale, 63% dintre ei declarându-se încrezători, foarte încrezători sau extrem de încrezători.