8 Martie cadouri

8 Martie: Ce cadouri oferă companiile angajatelor?

06.03.2019

8 Martie cadouri. Una din șase companii va oferi angajatelor vouchere cadou de 8 Martie. Astfel, în 2019, tichetele cadou se situează pe locul al patrulea în topul beneficiilor extra-salariale oferite. Femeile reprezintă 52% din forța de muncă a țării noastre, iar de 8 Martie există un beneficiu extrasalarial special pentru ele, conform Edenred România.

Potrivit cadrului fiscal (Legea 165/2018), angajatorii pot acorda doamnelor, cu ocazia zilei de 8 Martie, vouchere cadou în valoare de 150 de lei.

Voucherele cadou sunt scutite de impozite și contribuții sociale atât pentru companii, cât și pentru angajați.

8 Martie cadouri. Estimări

Edenred România estimează că 1 din 6 companii care acordă beneficii extrasalariale va oferi în acest an vouchere cadou angajatelor de 8 Martie.

”Mărțișoarele, florile sau dulciurile sunt minunate desigur, însă în viața profesională așteptările angajatelor tind să fie mai degrabă pragmatice decât pur sentimentale. Voucherele cadou combină impactul emoțional al unui gest special de recunoaștere din partea companiei cu impactul financiar direct în puterea de cumpărare a fiecărei angajate. Voucherele cadou rămân în topul preferințelor, pentru că oferă fiecărei angajate libertatea de a-și alege ea însăși un cadou potrivit”, declară Dana Sîntejudean, General Manager Edenred România & Moldova.

8 Martie cadouri. Voucherele cadou, locul al patrulea

Conform datelor Edenred, voucherele cadou sunt pe locul al patrulea în clasamentul beneficiilor extrasalariale acordate de companii în România. La acestea se adaugă și:

  • tichete de masă
  • decontarea transportului
  • asigurări sau abonamente medicale private
  • vouchere de vacanță

Companiile pot oferi vouchere cadou atât angajaților, cât și copiilor minori ai acestora, de Crăciun, Paște și 1 iunie. De 8 martie acestea se pot oferi doar angajatelor.

400.000 de angajați, adică 8% dintre angajații din țara noastră, au primit în ultimul an vouchere cadou Edenred ca beneficiu extrasalarial la locul de muncă.

Citește și Valoria își propune triplarea afacerilor în 2019

 

 

Citiți și despre:

O părere la “8 Martie: Ce cadouri oferă companiile angajatelor?

  1. Pingback: AFI Cotroceni - 8 Martie - Ziua Femeii | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.