Stiri: Social

80 de burse pentru absolvenții de Bacalaureat care nu au luat nota 10

12.07.2017

Antreprenorul Cătălin Biriș a lansat platforma #nuamfostde10 – o inițiativă adresată absolvenților de liceu care nu au luat 10 la BAC anul acesta, însă iubesc educația pe termen lung și își doresc să devină profesioniști performanți, cu rezultate practice în domeniile spre care tind. Proiectului s-au mai alăturat șase antreprenori și traineri de succes din mediul de business din România au decis să ofere 80 de burse la cursurile lor online pe teme de business și dezvoltare personală.

„Eu #nuamfostde10 la BAC, însă cu toate acestea sunt un profesionist în domeniul meu. Atunci când vorbim despre educație, trebuie să fim mai buni doar decât propria persoană. Presiunea de a fi mai buni ca ceilalți pe termen scurt, să fim de 10, trebuie să fie înlocuită cu dorința de a deveni profesioniști performanți, cu rezultate practice. Este excelent să iei nota maximă, notele sunt importante pentru autoevaluare și admitere la studii superioare, însă ce contează cel mai mult este dorința de a ajunge un specialist dedicat, indiferent de meserie. Prin proiectul #nuamfostde10 doresc să transmit un mesaj tinerilor absolvenți și Ministerului Educației: ne dorim profesioniști bine pregătiți, care rămân în țară și care iubesc educația pe termen lung”, susține Călin Biriș, inițiatorul proiectului.

România este pe locul 3 în lume privind problema ocupării posturilor vacante, 72% dintre companii întâmpinând dificultăți în a-și găsi angajați. Conform unui studiu ManPower Group din 2016, doar Japonia și Taiwan o duc mai rău decât țara noastră. Acest lucru se întâmplă datorită migrației populației și lipsa profesioniștilor.

Astfel, pentru a încuraja absolvenții de liceu să investească în continuare în dezvoltarea lor, Călin Biriș, Eliade Rotariu, Lorand Soares Szasz, Eusebiu Burcaș, Andrei Țigănaș, Ovidiu Oltean și Zoltan Veres au dezvoltat platforme de învățare online, iar împreună, în cadrul proiectului #nuamfostde10, oferă gratuit cursuri practice în valoare totală de peste 51.000 de euro absolvenților de liceu din 2017, care nu au fost de 10 la BAC.

„Am fost plecat din România crezând că aici nu se poate. Nu vreau să fiu ipocrit să spun că nu m-a ajutat plecarea în Portugalia… din contră, mi-a schimbat viața, dar se poate și în România. Vreau să văd din ce în ce mai mulți tineri care aduc valoare în țară. De aceea susțin acest proiect”, declară Lorand Soares Szasz, trainer în cadrul #nuamfostde10, Antreprenor și expert în creșterea accelerată a IMM-urilor.

Pentru a aplica la cursurile online de pe platforma www.nuamfostde10.ro, absolvenții de liceu trebuie să îndeplinească două condiții: aceștia trebuie să fi dat BAC-ul în 2017 și să aibă media identică cu cea a trainerului pentru cursul căruia dorește să aplice. Sunt doar 10  locuri disponibile pentru fiecare curs, de aceea cursurile vor fi oferite pe principiul primul venit, primul servit.

Cei care doresc să susțină proiectul în social media, sunt invitați să folosească hastagul #nuamfostde10, împreună cu materialele de promovare disponibile pe site.