Stiri: Constructii

90% din centrul comercial Le Terrazze, preluat de Union Investment

03.07.2014

Sonae Sierra şi ING au vândut 90% din centrul comercial Le Terrazze către compania internaţională de administrare a investiţiilor imobiliare Union Investment. Părţile au convenit să nu dezvăluie detaliile privind preţul achiziţiei.

Sonae Sierra va continua să deţină 10% din centrul Le Terrazze şi va fi responsabilă de administrarea centrului comercial.

Centrul comercial Le Terrazze a fost dezvoltat de Sonae Sierra împreună cu ING Real Estate şi inaugurat în 2012.

„Suntem bucuroşi să avem alături compania Union Investment ca acţionar majoritar în Le Terrazze. Acest fapt este o dovadă a  înaltei calităţi a activului şi confirmă strategia noastră de afaceri pe termen lung de reciclare a capitalului în vederea dezvoltării viitoare, în paralel cu păstrarea unui drept de proprietate şi a sarcinii de administrare a centrului. Vom continua să căutăm oportunităţi de creştere în Italia, prin căutarea activă a unor oportunităţi noi de dezvoltare şi achiziţionarea unor centre comerciale cu potenţial de a evolua prin aptitudinile şi experienţa noastră şi prin extinderea serviciilor profesionale furnizate către terţe părţi”, a afirmat Fernando Oliveira, CEO Sonae Sierra.

Michele Monterosso, Director ING Commercial Banking, Real Estate Finance şi RE&O în Italia, a afirmat că vânzarea reprezintă o mare realizare şi reflectă strategia de afaceri a băncii care vizează lichidarea fără probleme a tuturor participaţiunilor pe care le deţine în lume.

„Achiziţia pachetului majoritar din centrul comercial Le Terrazze, un centru tânăr, dar care deja   şi-a dovedit reuşita prin poziţionarea de piaţă, este o bună şansă de a ne dovedi angajamentul nostru către piaţa de retail atractivă din partea de nord a Italiei. Companiile joint venture cu parteneri strategici ca Sonae Sierra reprezintă şi pentru fondurile noastre instituţionale o platformă excelentă de accesare a unor active profitabile din cele mai importante pieţe”, a declarat Christoph Schumacher, membru al consiliului de administraţie al Union Investment Institutional Property GmbH, din Hamburg.

Anul trecut, Le Terrazze a fost vizitat de peste 6 milioane de persoane, iar cifra totală a vânzărilor s-a ridicat la peste 73,6 milioane euro.