Stiri: Agricultura

A fost aprobată înfiinţarea Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină

31.12.2014

Executivul a adoptat, în ședința de Guvern de luni, Hotărârea privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor. Actul normativ prevede că Autoritatea va funcționa în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, având ca obiect de activitate managementul activităților de intervenţii active în atmosferă și asigură implementarea Programului de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Totodată, Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor va prelua personalul Direcției Generale Sistemul Național Antigrindină și Controlul Precipitațiilor.

Hotărârea mai prevede că Autoritatea va avea în structura sa Centre Zonale de Coordonare, cu statut de sucursale, unități de combatere a căderilor de grindină, unități de creștere a precipitațiilor, grupuri de combatere independente, precum și alte unități din domeniu ce se vor construi ca urmare a progresului tehnico-științific.